Positietiteit speurtocht

17 mei

Weer even een update:

Vandaag hebben we een goed en informatief gesprek met mijn oncoloog gehad. Het is een wat technisch verhaal over hoe en wat, maar doe m’n best.

De depressie ontstaat doordat m’n hormoonhuishouding door de anti-hormoontherapie volledig ontregelt wordt. Overstappen naar een ander middel is geen optie, die doen namelijk het zelfde. Het is pure pech dat m’n lichaam hier zo op regeert, al is het een zeer veel voorkomende bijwerking dus ben geen bijzonder geval 😜.

Er zijn nu 2 opties:

  1.  Stoppen met de injecties, waardoor er in theorie een iets grotere terugkeer kans is op borstkanker.
  2.  Doorgaan met de injecties en er een antidepressiva bij nemen tegen de depressie klachten.

De injectie implantaat die er nu nog in zit, is nog actief. Zodra deze over een paar weken is uitgewerkt zal het nog wel een paar maanden kunnen duren voordat m’n hormoonhuishouding weer stabiel en op orde zal zijn. Dus als ik nu stop met de injecties, ben ik niet op korte termijn van deze depressie af. Het verhaal zit nog iets ingewikkelder in elkaar, maar dat zal ik jullie nu besparen.

Wat we nu gaan doen is eerst zorgen dat ik me beter ga voelen. Donderdag gaan we naar de huisarts voor een antidepressiva. Weer een medicatie erbij, jippy … not. Gelukkig zijn dit wel happy-pils, maar ook die hebben bijwerkingen. Het duurt 3-4 weken voordat een antidepressiva volledig werkt en ik me dus weer wat beter moet voelen.

Over 6-8 weken gaan we bekijken of de antidepressiva afdoende is en ik me dus beter voel. En dan pas gaan we een beslissing nemen of we doorgaan of stoppen met de injecties. Dat wil ik niet nu doen terwijl ik me zo voel, maar als ik me weer wat beter en sterker voel. We zullen daarom eerst nog wel doorgaan met de injecties.

In de komende periode heb ik ook vaker een afspraak met de psych. De depressie vind ik ontzettend pittig. De stemmingswisselingen, huilbuien, mezelf niet kunnen zijn, mezelf niet kunnen oppeppen en me op alle mogelijke manieren rot en niet mezelf voelen en al hetgeen een depressie nog meer met zich meebrengt, vallen me zwaar. Niet alleen voor mij, ook voor mn lief en mn moeder. Gelukkig zijn de betere tijden in zicht.

Knor ♥ Toad

Hopelijk voel we ons snel weer happy. In de tussentijd doen we het gewoon met dit …

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *