Positietiteit even kwijt

7 mei

Lieve allemaal, even een update hoe het met me gaat. Sinds januari krijg ik anti-hormooninjecties. Dit is een pittige medicatie dat verschillende bijwerkingen kan geven, zoals het krijgen van een depressie. Sinds februari is het mentaal en wat betreft energieniveau achteruit gegaan. Afgelopen week is dit behoorlijk verslechterd. Mama-Knor herkende symptomen van een depressie, daarom zijn we gisteren na een inzinking met z’n 3en naar de huisarts geweest. Ik heb inderdaad helaas last van een depressie. Het was even uitzoeken of dit uit mezelf komt als naweeën van alles, of dat het van de medicatie komt. Maar het is heel duidelijk dat deze depressie van de anti-hormooninjecties komen. Omdat het een injectie is die minimaal 4 weken werkt en daarnaast ook nog een lange nawerking heeft, zal het helaas wel even duren voordat ik me beter ga voelen. Voor nu heb ik medicatie gekregen om ’s nachts rustig te kunnen slapen. We proberen zsm een afspraak met de oncoloog te maken over hoe nu verder. Want me 5-10 jaar zo voelen zal niet de bedoeling zijn. Voor de rest is het nu de uitdaging voor mij/ons de komende, voor mij onrustige, dagen door te komen en wachten op het moment dat het positiete zonnetje weer in mn bolletje gaat schijnen en mn energie weer verbeterd. Ik deel dit omdat ik weet dat jullie op de hoogte gehouden willen worden over hoe het met me gaat, al vind ik dit nu niet makkelijk. Maar ook voor Toad en Mama-Knor, ook voor hun is dit niet makkelijk. Ik heb komende periode wat afspraken staan, ik weet niet of het me lukt die na te komen. Daar zal ik de dagen ervoor naar kijken. Geniet van het mooie weer.

Liefs Knor ♥ Toad

Omdat we ook tijdens dit soort periodes willen blijven lachen hier een toepasselijk filmpje.

3 Replies to “Positietiteit even kwijt

  1. Lieve Knorrr, ondanks dat ik eerst zorgelijk naar het scherm zat te kijken moest ik toch weer lachen om dat gekke filmpje dat je toevoegt. Moeilijk hé, ook nog eens die bijwerkingen, alsof je niet genoeg te verwerken hebt. Ik vraag me ineens af of er ook weleens leuke bijwerkingen zijn. Bijvoorbeeld dat je ineens alle kleding leuk vindt staan of alle schoenen lekker lopen, je haar heel mooi vol wordt of gaat krullen. Ja, ineens weet ik dat er een druppel bestaat voor een oogafwijking waar je mooie volle wimpers van krijgt. Maar ja, die heb je dan weer niet nodig, gelukkig. Ik hoop dat je de positietivitiet weer snel terugvindt. Misschien het songfestival vanavond kijken. Het refreintje van Douwe Bob is vast ook voor jou bedoeld sister!
    liefs van Petra

    • Lieve Petra, Bedankt voor je lieve reactie. Ik had helaas niet eerder de puf hierop te reageren. Gelukkig hebben meerdere medicijnen positietere bijwerkingen: tijdens de chemo hoefde ik me niet druk te maken over behaarde oksels en nu met de hormoontherapie heb ik (over het algemeen) geen last van menstruaties. Ik kan niet zeggen dat dit opweegt tegen de negatieve bijwerkingen, aar het is in ieder geval iets 😉 . Het songfestival heb ik overgeslagen, totaal geen geduld voor 😉 . Maar het nummer van Douwe Bob is zeker toepasselijk en zet ik op sommige momenten ook op. Ik heb het nog op m’n lijstje staan een keer onder aan een blog toe te voegen. Liefs Knor

  2. hoi knorrr, ik heb je net een bericht gestuurd, maar kreeg foutmelding. even testen of het nu wel lukt en of je hem hebt ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *