Update chemo 3

30 apr

Chemokuur 3 zit er sinds dinsdag in. Hiermee zitten we op de helft van de medicatie toediening. We hebben nu 9 zakken medicatie van de 18 binnen. En over 3 weken zitten we op de helft van de chemotherapie. Want alhoewel het nu al lijkt dat ik op de helft zit, mijn lichaam en ik moeten al die rotzooi de komende periode nog wel verwerken. Voor mijn gevoel zit ik pas op de dag voordat ik chemo 4 toegediend zal krijgen op de helft. En de dag erna over de helft :).

Ik merk wel dat het weer een stapje zwaarder wordt. Het infuus aanbrengen ging helaas niet in één keer goed. Door de chemomedicatie worden mijn bloedvaten stugger, waardoor het bloedprikken en aanbrengen van een infuus moeilijker gaat. Ondanks mijn peptalk in de auto voor mijn aderen dat wij dit varkentje wel in één keer zouden gaan wassen, lukte dit helaas niet. Het infuus ging door mijn ader heen, wat een gevoelige blauwe plek geeft. Gelukkig ging poging twee in de andere pols wel in één keer goed. En konden we beginnen.

Naast dat je 3 zakken vocht aan chemotroep in je lichaam krijgt, probeer ik tijdens de toediening ook veel vocht te drinken. Tja al die troep moet er ook weer uit. Deze keer waren we misschien iets te enthousiast, want aan het eind van de toediening was ik behoorlijk misselijk. En dat ondanks alle voorzorg-anti-misselijkheids-medicatie-maatregelen. Een autoritje naar huis is op dat moment niet het leukst, maar je eigen bedje wel. Gelukkig zakte de misselijkheid die middag af.

We zitten nu op dag 3 van kuur 3 en ik merk dat het wel intenser begint te worden. Mijn eigen weerstand is gewoon minder. Het is niet direct dat het meer pijn doet, maar meer dat het intensiever/intenser voelt. Ik probeerde het Toad uit te leggen als het verschil van een ‘normale’ niesbui en een grotere niesbui, dit laatste kost meer energie en voelt intenser. Het is (gelukkig nog) niet zoals het verschil tussen een hoofdpijn en zwaardere hoofdpijn. Ik weet niet hoe ik het op dit moment anders onder woorden moet brengen en alles kan op elk moment weer veranderen.
Daarnaast moet ik niet om de drie uur eten, maar om de twee uur en dan iets kleinere hoeveelheden. Maar hoe blij kunnen we dan worden dat ik de afgelopen twee nachten goed heb doorgeslapen, dat doet een lichaam en mens weer goed. Alleen moet ik dan wel direct bij het ontwaken aan het water, tomaatjes en eierkoeken om mijn maag in toom te houden en de misselijkheid voor te zijn.
Gisteren heeft Toad de prik er weer ingezet om er voor te zorgen dat mijn beenmerg ondersteund wordt in het aanmaken van witte bloedcellen. En vanaf ergens vandaag of morgen zal ik steeds verder lekker mijn winterslaapje ingaan. Heerlijk, lekker slapen en de tijd aan me voorbij laten gaan. Al is het toegeven aan het moment dat de winterslaap echt doorzet nog wel pittig, want dan komt ook mijn wattenhoofd en vissenkom-geluid.  En dan zien we bij het langzaam ontwaken uit mijn winterslaap wel weer verder hoe mijn hersenen zich dan houden. Maar naast Toad staat Mama-Knor alvast klaar, dus met twee man sterk moet dit ook goed komen.

Wat in ieder geval deze kuur zeker scheelt is dat ik dit keer geen Surprise-party en Surprise-kaarten-actie voor Toad zijn verjaardag, afgelopen half april, verborgen hoef te houden. Hoewel het mijn eigen ideeën waren, heeft mij dat onwijs veel hersencapaciteit gekost. Iets wat je met al die chemotroep al niet echt hebt. En dat terwijl ik het alleen maar bedacht heb en andere mensen heb laten uitvoeren. Maar dingen achterhouden en verdraaien is niet iets waar ik me het beste bij voel, zeker niet naar mijn liefie toe. Maar gelukkig zijn beiden Surprises ontzettend goed verlopen en ontvangen. Iedereen die hier aan meegeholpen heeft ontzettend bedankt! De reacties van Toad waren echt fantastisch. Ik heb tijdens kuur 1 & 2 daar veel voorpret over gehad. En nu hebben we daar onwijs veel napret van. Maar hier probeer ik in de goede weken nog een blog over te schrijven.

Voor nu gaan we eerst weer de gratis cursus Geduld en Overgeven aan de situatie aan. En heel veel slapen, op tijd eten & drinken en vooral grondig inwendig scrubben.

Liefs Knor ♥ Toad

Het was weer tijd voor een nieuw t-shirt. Dank je wel Toad, ♥Love you♥.
We beginnen al echt een ‘I Love Toad’ kledinglijn te ontwikkelen 🙂

2 Replies to “Update chemo 3

  1. Hallo Knor en Toad, ik volg jullie al een tijdje en lees de berichten soms met een (glim)lach en soms met een traan, maar altijd met enorm veel bewondering voor de moed en positiviteit waarmee jullie je door deze tijd heen slaan! Heel veel groetjes van Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *