Stilte voor de storm

12 jan

Nog even een bericht voordat het hele circus gaat beginnen. Het is in dit geval een soort tieten-nieuws …

Dinsdag 13 januari moet ik naar het ziekenhuis voor een voorbereidend onderzoek voor de operatie. Ze gaan dan de schildwachtklier opzoeken van mijn beide borsten. Dit is een ieniemienie-kleine lymfeklier die tijdens de operatie zal worden weggehaald en waarin ze kunnen onderzoeken of er uitzaaiingen zijn. Ze sporen dit ieniemienie-kleine lymfekliertje op met nucleaire vloeistof, maar ik heb begrepen dat ik hierdoor geen licht ga geven. Jammer, want het leek me wel handig zo’n nachtlampje.

Woensdagmiddag 14 januari is de operatie. Mijn beide borsten en tepels zullen dan worden weggehaald. Mijn rechterborst omdat dit medisch gezien noodzakelijk is. Het is mijn eigen keuze om mijn linkerborst weg te laten halen. Een moeilijke keuze waar ik snel uit was en volledig achtersta. Ook de chirurgen staan achter mijn keuze. Tijdens de operatie zullen mijn borsten direct worden gereconstrueerd. Dit houdt in dat er een leeg siliconen zakje achter mijn beide borstspieren zullen worden geplaatst. Zodra de wonden zijn genezen zullen deze beide siliconen zakjes wekelijks worden opgevuld met een vloeistof om mijn borsten 2.0 te laten groeien. Iets wat betamelijk sneller gaat dan mijn borsten 1.0, die er toch wel enige jaren over hebben gedaan om de (nu nog) huidige stand van zaken te creëren. Wekelijks zullen daardoor zowel de huid als de borstspieren opgerekt worden tot dat we de gewenste borsten 2.0 hebben bereikt. Daarna duurt het nog een aantal maanden (zo’n 6 maanden) voordat de daadwerkelijke siliconen implantaten zullen worden geplaatst.

De gehele operatie zal zo’n 4 uur duren en ik zal ook ongeveer zo lang op de uitslaapkamer m’n roes uitslapen. Gelukkig is slapen één van mijn hobby’s, dus dat komt wel goed. In totaal zal ik zo’n 7 dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Dit heeft met name te maken met de 1e borstreconstructie, vanwege de reactie van mijn lichaam op het niet-eigen materiaal in mijn lichaam en het genezen van de wonden.

Woensdag 21 januari is daarna voor ons een hele spannende dag. Dan krijgen we de uitslag van het weefselonderzoek en de eerste uitleg voor de vervolgbehandelingen zoals chemo- en radiotherapie (bestraling). Dan weten we ook hoe de komende periode er voor ons uit zal gaan zien.

Voor zover de eerste stand van zaken. De operatie is een lange maar geen moeilijke ingreep dus dit zal allemaal goed verlopen. Het zal van onze kant dus ook even stil worden op deze website. Wij gaan ons nu voorbereiden op wat komen gaat en ons wat terugtrekken. Blijf gerust berichtjes sturen en vragen stellen als jullie die hebben. We zullen deze als wij er aan toe zijn beantwoorden, al kan dat even duren.

Nogmaals bedankt voor alle lieve kaarten en cadeautjes. Hoe vervelend deze gehele situatie ook is, we beseffen ons maar al te goed dat we blij zijn dat we hier(voor) behandeld kunnen worden en dat we onwijs veel lieve mensen om ons heen hebben.

Voor diegene die het nog niet wisten, naast padjes (toad) en knorretjes, vind ik geitjes leuk. Dus nog maar even een paar filmpjes waar ik vrolijk van wordt.

Liefs Knor ♥ Toad

3 Replies to “Stilte voor de storm

  1. Lieve Maaike en vriend en familie. Heb gisteren veel met de vingers gekruist gezeten en hoop dat de operatie goed verlopen is. Je zult vast pijn hebben of krijgen. Ik hoop dat het te dragen is. Vind het bijzonder mooi hoe jullie er mee om gaan.
    liefs en sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *